İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Kahramanmaraş Eğitim Merkezi 392. Dönem Öğrencilerini Ağırlıyor...

EĞT. MERKEZLERİ

Kahramanmaraş Eğitim Merkezi 392. Dönem Öğrencilerini Ağırlıyor...

Ceza infaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 360 İnfaz ve Koruma Memurluğu öğrencisi 7-11 Aralık tarihleri arasında kayıt yaptırarak eğitimlerine başladılar. 

Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Başkanı Burhanettin GÜL yaptığı açılış konuşmasında; “Eğitim Merkezimizde alacağınız eğitimlerle sizleri geleceğe hazırlıyoruz, sizler, geleceğin infaz ve koruma memurları olacaksınız. Öncelikle Anayasa, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde mesleğinize yönelik temel teorik bilgileri alacaksınız. Dedi. Buradaki eğitimleri tamamladıktan sonra ceza infaz kurumlarında uygulamalı eğitimlere katılacaklarını, bu eğitimin ise sekiz hafta süreceğini, tüm bu eğitim aşamaları tamamlandıktan sonra planlanan ceza infaz kurumlarına atamaların yapılacağını” ifade etti. 


Uyum eğitiminin birinci haftasında eğitim merkezlerini tanımaları, bazı temel bilgiler ile kendi görev ve sorumluluklarını hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Kahramanmaraş Adliye sarayı ve Şehrin tarihi ve kültürel yapıları ile ilgili inceleme gezileri düzenlendi. Uyum eğitiminin İkinci haftası ise ceza infaz kurumu gezilerine yer verilerek bu kapsamda Osmaniye 2 Nolu T- Tipi ve Kahramanmaraş E- Tipi Ceza İnfaz Kurumlarına inceleme gezileri düzenlendi.
 

İnfaz ve Koruma Memurluğu Öğrenciliği Eğitim Aşamaları1.AŞAMA UYUM EĞİTİMİ 

Uyum Eğitimi Programı; Uyum eğitimi programı, hizmet öncesi eğitime alınan öğrencilere eğitim döneminin başında, eğitim merkezlerini tanımaları, bazı temel bilgiler ile kendi görev ve sorumluluklarını öğrenmeleri, diğer eğitim programlarına hazırlanmaları amacıyla iki haftadan oluşan bir programdır.


2. AŞAMA TEORİK EĞİTİM PROGRAMI

Teorik eğitim programı, ders ve konuların amacını ve içeriğini, çeşitli eğitim ve öğretim yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirme araçlarına yer vermek suretiyle ilgili öğretim görevlisinin belirleyeceği mekânlarda memuriyete ve mesleğe yönelik temel bilgilerin aktarıldığı 10 haftalık bir programdır.


3. AŞAMA UYGULAMALI EĞİTİM PROGRAMI


Uygulamalı eğitim, teorik eğitimle birlikte veya sonunda, öğrencilere verilen ve uygulamaya yönelik eğitimin esas ve usullerini gösteren 8 haftalık bir programdır. Uygulamalı eğitim programında Eğitim merkezlerinde verilen teorik eğitimlerin, ceza infaz kurumlarda uygulama yaptırılarak öğretilmesini kapsamaktadır.


Uyum eğitimi, teorik ve uygulamalı eğitimlerini tamamlayan infaz ve koruma memurluğu öğrencileri planlanan ceza infaz kurumlarına Haziran ayı içerisinde atamaları planlanmaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.