İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL İzolasyondaki İnfaz ve Koruma Memurlarını Ziyaret Etti

EĞT. MERKEZLERİ

Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL İzolasyondaki İnfaz ve Koruma Memurlarını Ziyaret Etti

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye’de koronavirüs mücadelesinin büyük bir başarıyla devam ettiğini dile getirerek, “Cezaevlerinde de infaz ve koruma memurlarımız büyük bir fedakarlık göstermiştir.” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, koronavirüs tedbirleri kapsamında izolasyon sürecinde görevlerine devam eden infaz ve koruma memurlarıyla birlikte iftar açtı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ankara Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa infaz ve koruma memurlarını temsilen sınırlı sayıda personel katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bakan Gül, dünya çapında bir salgınla mücadele edildiğini, Türkiye’nin de bu mücadeleyi büyük bir başarıyla yürüttüğünü dile getirerek “Cezaevlerinde de infaz ve koruma memurlarımız büyük bir fedakarlık göstermiştir. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun almış olduğu kararlar doğrultusunda ‘herkes evde kalsın’ denilirken infaz ve koruma memurlarımıza ‘siz evde değil izolasyonda kalın’ dedik. Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda bugün burada izolasyondasınız.” dedi.

Bayram sonrası izolasyon sürecinin normalleşmesi temennisinde bulunan Bakan Gül konuşmasına şöyle devam etti: “Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun almış olduğu kararlar doğrultusunda karar veriyoruz. Artık bu olağanüstü dönemi alacağımız tedbirlere titizlikle uyarak sona erdirmek bizim elimizde. Biz bu tedbirlere uymak mükellefiyetindeyiz. Sizler de büyük bir fedakarlık göstererek bu tedbirlere riayet ediyorsunuz.”

Bakan Gül, “İnfaz ve koruma memurlarımız büyük bir fedakarlıkla çalışıyor ve bizim de temel gündem maddelerimizden biri de arkadaşlarımızın özlük hakları. Bu konuda önemli adımlar elde ettik ama biz sizlerin daha fazlasını hak ettiğini düşünüyoruz. Bu konuda sizlerin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sosyal medya üzerinden infaz ve ve koruma memuru meslektaşlarımızın 31 mayıs 2020 de son bulması planlanan izolasyon sürecinin uzayıp uzamayacağına dair soruları gelmekte, bunuda buradan aktarmakla birlikte konuya bizlerin yorumu ise Bakanlığın personelin merakla cevabını aradığı bu soruya bilim kurulunun vereceği tavsiyelere göre şekillendireceğini söyleyebiliriz.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Yorumlar (4)

Agah 4 Yıl Önce

Adalet Bakanlarının içinde biz infaz koruma memurlarının yanında duran,çalışkan mütevazi.bürokrat kesim örnek alsın.sizden büyük Allah var.

sözlemeşi infaz ve koruma memuru 4 Yıl Önce

31 mart 2020 tarihinden itibaren alınan tedbirler kapsamında izolasyandayız. tedbirlere uymak ve sosyal mesafeyi korumak herkesin görevidir. bugün i̇ti̇bari̇yle 53 gündür evlerimize değil nöbetteyiz ve 15 er gün olarak uygulanan 3 lü vardiya sistemi kurumumuzda uygulanmamıştır.15 gün kurum-15 gün izolasyon-15 gün ev izolasyonu olarak diğer kurumlarda uygulanan vaardiya sitemi uygulananmamış,eş ve çocuklarımızın psikolojileri bozulmuş ve aile bütünlüğü sarsılmıştır.kişiye göre yıllık izin ve idari izin kullandırılmak, diğer personeller vardiya istemi dahi uygulanmayarak aileleri ile birlikte mahrum bırakılmıştır. bakanlığımızın ceza infaz kurumlarında yapılan uygulamarı incelmesi ve personel ve ailelerinin mağduriyetini gidermesini istiyoruz. kurum müdürlerinin yetkisine bırakılan izolasyon sürecinin incelenmesi ve mobbing uygulayan yetkililere gerekli işlemlerinin yapılmasını talep ediyoruz.aile bütünlüğünü korumak her personelin hakkı yuvalar dağılmasın sayın adalet bakanım

Agah 4 Yıl Önce

Değerli bakanım rotasyona uğramış başmemurlara iyileştirme bekliyoruz.müdür ve saymanlarla bir tutulduk.haklar bakımından aramızda uçurum var.

İkm 4 Yıl Önce

Gecici gorevdekilere neden tesvik odenmedi onlarinda hakki deilmi bu para onlarin arasinda harcirah ve yolluk almayanda var

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.