İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Fransa'da Cezaevi Personeli Ülke Genelinde Greve Başladı

DÜNYA

Fransa'da cezaevi personeli ülkedeki aşırı kalabalık cezaevlerindeki personel yetersizliği ve cezaevi personeline yönelik şiddet olayları nedeniyle ülke genelinde grev başlattı.

Fransa'da hafta sonu hükümetin bu yıl için 100, 2022'de Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un görev süresi sona ermeden önce de 1000 yeni cezaevi personelini işe alma yönündeki teklifinin sendikalar tarafından reddedimesiyle birlikte Fransız infaz ve koruma memurları ülke genelinde grev başlattı.

Ülkede yaklaşık 78.000 mahkuma 188 ayrı cezaevinde görevli 28.000 infaz ve koruma memuru düşüyor.

 

 

 

ADALET BAKANINDAN SENDİKA LİDERLERİ İLE ACİL OLARAK GÖRÜŞME TALEBİ

 

Adalet Bakanı Nicole Belloubet, krizi sonlandırmak için sendika liderleriyle acil toplantı talep ederken cezaevi personeli çeşitli cezaevlerinin önünde lastik ve tahta paletleri yaktı.

 

 

​Bazı cezaevleri önünde grevci cezaevi personeli ile güvenlik güçleri arasında arbedeler yaşandı.

 

Marsilya'daki bir cezaevinde grevdeki gardiyanlarla polis karşı karşıya

 

'BİR İNFAZ ve KORUMA'YI 100-150 MAHKUMDAN SORUMLU TUTUP SADECE DÜDÜK VEREMEZSİNİZ'

 

Force Ouvriere (FO) sendikasından Yoan Karar CNews'e yaptığı açıklamada "Ölmeye giden askerler gibi kullanılmayacağız. (Taleplerimizden) Tek bir santim geri çekilmeyeceğiz" dedi.

 

FO sendikası infaz ve korumalara daha yüksek ücret verilmesini ve hızlı şekilde 2400 infaz ve koruma memurunun işe alınmasını talep ediyor.

 

Sendika temsilcisi olan 13 yıldır infaz ve koruma memurluğu yapan Karar "Bir infaz ve koruma memurunu 100-150 mahkumdan sorumlu tutup ona sadece düdük veremezsiniz" diyerek infaz ve koruma memurlarının elektirikli şok tabancası ile silahlandırılmasını istedi.

 

FO'nun yanı sıra CGT ve Ufap-Unsa Adalet Sendikası da greve destek veriyor.

 

HÜKÜMET EN TEHLİKELİ MAHKUMLARI AYIRMAYI DA TEKLİF ETTİ

 

Ülkede geçen hafta bir dizi farklı cezaevinde bazı mahkumlar infaz ve koruma memurlarına yönelik saldırılarda bulunmuş ve saldırılarda yaralanan infaz ve koruma memurları olmuştu.


2000 yılında Tunus'ta 21 kişiyi öldürmekten suçlu bulunan bir mahkumun bir makasla infaz ve koruma memurlarınıları yaralaması üzerine eylemler başlamıştı.

 

Avrupa'da en fazla cezaevinde mahkum olan ülkelerden birisi de Fransa. Fransa'da 1970'den bu yana cezaevlerindeki mahkum sayısı 2 kattan fazla arttı.

 

Hafta sonu Fransız hükümeti ülkedeki en tehlikeli mahkumları geri kalan 78.000 mahkumdan ayrı bir yerde tutma teklifi de yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Macron bu ay başında yaptığı açıklamada daha önce sözü verilen binlerce yeni cezaevi hücresi inşa edilmesinin şubatta sunacakları plan çerçevesinde daha da artabileceğini belirtmişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.