İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Denetimli Serbestlik Takip Projesi ( DESTAP ) Nedir ?

D.S.M.

Denetimli Serbestlik Takip Projesi ( DESTAP ) Nedir ?

Konya Emniyet Müdürlüğü ve Konya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliği ile Denetimli Serbestlik Takip Projesi (DESTAP)

 

Denetimli Serbestlik Takip Projesi'nin amacı Denetimli Serbestlik Hizmetleri kapsamında yükümlülerin kolluk, imza, eğitim-tedavi ve tebliğ-bildirim işlemlerini elektronik ortama taşıyarak takip, kayıt ve kontrolü daha sağlıklı ve hızlı yapmaktır.

İmza takip işlemlerinin elektronik ortama aktarılması Denetimli Serbestlik Müdürlükleri ve kolluk birimlerindeki iş yükünü minimum seviyeye indirir, bu iki birim arasındaki senkronizasyonu artırır ve yapılan itiraz ve ithamları ortadan kaldırır.

 

 

Sistem, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine yerleştirilen sunucu bilgisayar, ağ güvenliğini kontrol amaçlı güvenlik duvarı, yükümlü ilk kayıtta kullanılan parmak izi okuyucu ve web kameradan ve kolluk birimlerine yerleştirilen dokunmatik, interaktif parmak izi tanıma terminalinden oluşmaktadır.

Parmak izi, kişisel bilgileri ve denetim planı ilk kayıt aşamasında alınan yükümlülerin bu bilgileri Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde bulunan sunucu üzerinde depolanır.Yükümlü parmak izi bilgileri kolluk birimlerine yerleştirilen parmak izi tanıma terminaline ilk kayıt aşamasında otomatik olarak gönderilir.

 

 

Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde görev yapan vaka sorumluları kendileriyle ilişkilendirilmiş yükümlülerin bir bölgede denetim ve gözetim altında bulundurulma yükümlülüğünü yerine getirip getirmediğini gerçek zamanlı (anlık) olarak yazılım izleme ekranında görüntüler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.