İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

UDF Uzantılı Dosya Nedir, Nasıl Açılır, PDF'ye Nasıl Dönüştürülür ?

DOSYALAR

UDF Uzantılı Dosya Nedir, Nasıl Açılır, PDF'ye Nasıl Dönüştürülür ?

UDF dosyası açma programı sayesinde çalıştırmaya ihtiyaç duyduğunuz “.udf” uzantılı dosyalarınızı rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Adalet Bakanlığı tarafından veri tabanına işlenen ve kayıt altına alınan verilerin kayıt edildikleri uzantı olarak bilinen .udf uzantılı dosya nasıl açılır? Bir dosyayı açmadan önce bu dosyanın ne olduğu veya olabileceği hakkında bilgi sahibi olmak bilgisayarınıza zararlı dosya bulaştırmamak adına oldukça önemlidir. Peki, .udf dosyası nedir?

UDF Dosyası Nedir?

UDF uzantılı dosyalar Adalet Bakanlığı’nın kullanmış olduğu bir dosya türüdür. Sisteme işlenen verilerin veri tabanında kayıt edilmesinde kullanılır. Verileri takip edebilmek için udf dosya uzantısı kullanılır. UDF, UYAP tarafından geliştirilmiş bir projedir. Ulusal Yargı Ağı Projesi kapsamında geliştirilen bu uzantı Adalet Bakanlığı tarafından kullanılmaktadır ve her türlü veri UDF olarak kayıt altına alınmaktadır. Bu dosya uzantısını çalıştırabilmek için ekstra bazı yazılımlara ihtiyaç duyulur.

.UDF Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

UDF uzantılı dosyayı açmak için UYAP tarafından geliştirilen .zip olarak sıkıştırılmış yazılıma ihtiyacınız var. Bu yazılımı indirebilmek için //www.uyap.gov.tr/destek/uyap.zip adresini ziyaret edebilirsiniz. Bir nevi .udf uzantılı dosya açma programı diyebileceğimiz bu yazılım sayesinde içeriğini görüntülemeye ihtiyaç duyduğunuz UDF dosyalarına göz atabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken nokta ise bu programı çalıştırabilmek için bilgisayarınızda güncel bir JAVA uygulamasının kurulu olması gerekmektedir. Güncel sürümü indirebilmek için https://www.java.com/tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Açılan sayfada “Ücretsiz Java İndirme” yazılı kırmızı butona tıklamanız yeterli. Java uygulamasını kurmayı tamamlamanız ardından daha önce kurduğunuz “Uyap Doküman Editörü” ya da “Uyap Şablon Editörü” isimli programları çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamadan program çalışacak ve UDF uzantılı dosyalarınızı rahatlıkla görüntüleyebileceksiniz.

UDF Dönüştürücü

UDF dönüştürücü programlar sayesinde UDF uzantılı dosyaları çok daha tanıdık olan PDF uzantısına dönüştürebilir ve üzerinde istediğiniz düzenlemeleri rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca UDF görüntüleyici yazılıma oranla PDF’in çok daha gelişmiş bir alt yapısının olduğunu düşünürsek dosyaları görüntülemek de oldukça rahat bir hal alacak.

Uyap Doküman Editörü yardımıyla açacağınız UDF dosyalarını yazdır seçeneği yardımıyla PDF olarak kaydedebilirsiniz. Bu sayede daha tanıdık ve gelişmiş editörlerin yer aldığı PDF uzantısına sahip bir dosyada istediğiniz düzenlemeyi ve görüntülemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.