İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Cezaevi Personeli Neden Silah Taşıma Ruhsatı Alamıyor, Sorun Nasıl Çözülecek, Emeklilerde Durum Nasıl ?

DOSYALAR

Cezaevi Personeli ( İnfaz ve Koruma Memurları ) Neden Silah Taşıma Ruhsatı Alamıyor, Sorun Nasıl Çözülecek, Emeklilerde Durum Nasıl ?

Ceza İnfaz Kurumu Personelinin son bir, bir buçuk yıldır cevabını aradığı silah taşıma ruhsat alımının neden iptal edildiği konusuna dair yaptığımız araştırmamızı siz takipçilerimiz için aşağıda derlemeye çalıştık. Yaptığımız araştırmada Cezaevi Personeli Neden Silah Taşıma Ruhsatı Alamıyor, Sorun Nasıl Çözülecek, Emeklilerde Durum Nasıl gibi başlıklara değinmeye çalıştık.

Cezaevi Personeli ( İnfaz ve Koruma Memurları ) Neden Silah Taşıma Ruhsatı Alamıyor ?

Bilindiği üzere ceza infaz kurumu personeli, 91/1779 Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmeliğin 8.maddesi 1.fıkrası (c) bendine istinaden silah taşıma ruhsatı alabilmekte idi. Lakin Danıştay İdari Dava ve Daireler Kurulunun 07.06.2017 tarihli ve Esas:4800 ; Karar ;2017/2469 sayılı kararı TEMYİZ isteminin REDDİNE; Danıştay 15.Dairesinin 24.06.2015 tarihli Esas:2013/8732 ; Karar:2015/4390 sayılı kararın ONANMASINA, Danıştay İdari Dava Daireler Kurulunun 25.03.2019 Tarihli ve Esas:2018/493 Karar:20191298 sayılı kararı ile Karar düzeltilmesi İSTEMİNİN REDDİNE Karar verdiğinden personelimiz hala silah taşıma ruhsatı alamamaktadır.

Sorun Neden Kaynaklanıyor ?

Sorun anladığımız kadarıyla iptal edilen yönetmelik maddesinde idare memuru ünvanının açıkca yazmayışından kaynaklanan bir sıkıntı olmasına karşın, yönetmelikte düzenleme yapılacak denilerek tüm ceza infaz kurumu personeline silah taşıma ruhsatı verilememektedir. Çözüm için yönetmelik maddesinin düzenlenmesi ( alınan resmi olmayan bilgiye göre düzenlemenin yapıldığı ) ve resmi gazete de yürürlüğe girmesi beklenilmekte olduğu şeklinde bilgi verebiliriz.

Emeklilerde Son Durum Ne, Silah Taşıma Ruhsatı Nasıl Alınır ?

Adli yönden durumları 91/1779 Karar Sayılı Yönetmeliğin 16.maddesinde belirtilen engel hallere girmiyorsa, 21 yaşını doldurmuşlarsa, Sağlık yönünden engel halleri yok ise,

Aşağıda yazılı belgeleri ibraz etmek kaydıyla harçsız silah taşıma ruhsatı alabilir.

Emekli İnfaz Koruma Memurlarına "Emekli Kamu Görevlisi Silah Taşıma Ruhsatı" düzenlenir.

İSTENEN BELGELER:

1) Dilekçe,

2) Emekli kimlik kartının aslı ile birlikte fotokopisi,

3) Emekli oluş şekli, hakkında meslek veya memuriyetten çıkarma cezası istemiyle tahkikat açılıp-açılmadığı, kesinleşmiş bir mahkeme kararı olup-olmadığına ilişkin yazı (En son emekli olduğu kurumdan),

4) Vesikalık fotoğraf.

Not: Emekli olduğu tarihten itibaren en geç 6 ay içinde müracaat edenlerden sağlık kurulu raporu istenmez. Aksi takdirde rapor getirmesi gerekir.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.