İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

CTE İdare Memuru Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadardır ?

Bunları Biliyormusunuz ?

CTE İdare Memuru Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadardır ?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün 30 Temmuz 2019 tarihinde yaptığı kurum dışından 300 idare memuru alımı duyurusundan sonra, idare memuru nedir, ne iş yapar ve maaşları ne kadardır vs. sorulara cevaplar aranmaya başlandı. Konuyla alakalı sizler için işinize yaracak bilgileri derledik. 

İdare Memuru Nedir, Ne İş Yapar ?

İdare memuru, ceza infaz kurumlarında cezaevi müdürü ve cezaevi ikinci müdüründen sonra gelen yönetici personeldir. İdare memuru, amirlerinin gözetimi ve denetiminde yöneticilikte yetiştirilmek amacıyla kurum yönetim organizasyonu içerisinde kendisine ilgili mevzuatta verilen görevleri yapmaktadır. İdare Memurluğu öğrenciliğinde geçen süre (5 ay) de dâhil olmak üzere ceza infaz kurumunda 3 (üç) yıl görev yapan idare memurları kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde yapılacak olan görevde yükselme sınavına katılarak başarılı olmaları durumunda kurum ikinci müdürü olabilmekte, daha sonraki süreçte de kurum müdürü olarak da yönetici pozisyonunda görev alabilmektedirler. 

İdare Memuru Maaşları Ne Kadardır ?

2020 Yılı itibariyle yeni göreve başlamış 9/1 derecesinde dört yıllık lisans mezunu, bekar ve çocuğu olmayan idare memuru maaşı 4300 TL civarlarında,. 4/1 derecesindeki evli, eşi çalışan ve iki çocuğu bulunan lisans mezunu idare memurunun maaşı 4.900 TL civarlarındadır. Aynı zamanda işyurdu müdürlüğünden kar payı olarak yıllık ortalama 2000 TL ile 6000 TL para almaktadırlar. ( Bu miktar ceza infaz kurumunun iş yükü potansiyeline ve satışına bağlı olarak değişmektedir ) İdare memurları infaz ve koruma memuru değillerdir. idare memurları geleceğin müdür adaylarıdır. İnfaz ve koruma memurları gibi üniforma ile değil sivil kıyafet ile görev yapmaktadırlar.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.