İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Bingöl Açık Cezaevi İle Müsiad Bingöl İşbirliği, Tekstil Atölyesi Kuruldu...

BİNGÖL

Bingöl Açık Cezaevi İle Müsiad Bingöl İşbirliği, Tekstil Atölyesi Kuruldu. Tekstil Fabrikası Yakında...

Bingöl Açık Cezaevi’nde kurulan tekstil atölyesinde mahkumların üreteceği ürünler, yurt içi ve yurtdışı piyasasına satılırken, hükümlüler de meslek edinebilecek.

 

Cezaevi Müdürlüğü tarafından belirlenen hükümlülerin tekstil atölyesinde dönüşümlü olarak çalıştığını ve üretilen ürünlerin serbest piyasaya satıldığını belirten MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, “Buradaki en önemli husus, çalışan hükümlülerin meslek sahibi olmasıdır. Burada meslek edindikten sonra, cezaları bitip özel yaşamlarına, kaldıkları yerden devam edecekler ve haliyle meslekleri olduğu için iş bulmakta zorlanmayacaklar. Atölyemizde çalıştıkları süre zarfında belirlenen oranlarda maaş da alıyorlar. Ayrıca motivasyon anlamında da eğitim faaliyetlerimiz olacak. Bu da onlar için önemli bir husus. Profesyonel ekipler tarafından koordine edilen atölye çalışmaları kapsamında üretilen ürünler, gerek yurt içi gerekse yurt dışı piyasasına satışa sunulacak. Her yönüyle faydalı ve önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

 

Pozitif Girişim A.Ş. firması bünyesinde ayrıca yaklaşık 350 kişinin istihdam edileceği tam donanımlı tekstil fabrikası kurulması için çalışmalarının bulunduğunu kaydeden Akbana, “Şuanda proje çalışmalarımız sürüyor. İnşallah en kısa sürede sonuca ulaşıp üretime başlayacağız. Cezaevi Atölyesinde yetişen hükümlülerimiz tahliye olduktan sonra bu fabrikamızda da istihdam edilebilecekler. Cezaevindeki atölyemiz, kalifiye personel açısından bu büyük projemizi de destekler niteliktedir. Bu yüzden de ilk adımımız olan cezaevi atölyemizi önemsiyoruz.” diye konuştu.

 

Bingöl’ün istihdam alanında yapacağı en önemli atılımın ‘tekstil yatırımlarına ağırlık verilmesi’ olacağını belirten MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, Bingöl’ün tekstil şehri olabileceğini vurguladı.

 

 Kamunun bu alandaki yatırım girişimlerini desteklemesi çağrısında bulunan Akbana, Bingöl’e önemli katma değerler sunacak projelerin desteklenmesinin ve sahiplenilmesinin yatırımların hızla artmasına olanak sağlayacağının da altını çizdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.