Bingöl Açık Cezaevi’nde kurulan tekstil atölyesinde mahkumların üreteceği ürünler, yurt içi ve yurtdışı piyasasına satılırken, hükümlüler de meslek edinebilecek.
Cezaevi Müdürlüğü tarafından belirlenen hükümlülerin tekstil atölyesinde dönüşümlü olarak çalıştığını ve üretilen ürünlerin serbest piyasaya satıldığını belirten MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, “Buradaki en önemli husus, çalışan hükümlülerin meslek sahibi olmasıdır. Burada meslek edindikten sonra, cezaları bitip özel yaşamlarına, kaldıkları yerden devam edecekler ve haliyle meslekleri olduğu için iş bulmakta zorlanmayacaklar. Atölyemizde çalıştıkları süre zarfında belirlenen oranlarda maaş da alıyorlar. Ayrıca motivasyon anlamında da eğitim faaliyetlerimiz olacak. Bu da onlar için önemli bir husus. Profesyonel ekipler tarafından koordine edilen atölye çalışmaları kapsamında üretilen ürünler, gerek yurt içi gerekse yurt dışı piyasasına satışa sunulacak. Her yönüyle faydalı ve önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
Bingöl’ün istihdam alanında yapacağı en önemli atılımın ‘tekstil yatırımlarına ağırlık verilmesi’ olacağını belirten MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, Bingöl’ün tekstil şehri olabileceğini vurguladı.
Kamunun bu alandaki yatırım girişimlerini desteklemesi çağrısında bulunan Akbana, Bingöl’e önemli katma değerler sunacak projelerin desteklenmesinin ve sahiplenilmesinin yatırımların hızla artmasına olanak sağlayacağının da altını çizdi.