İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Tutuklu ve Hükümlülerin Koronavirüs Nedeniyle Telefon Hakkı Arttırıldı

BAKANLIK

Tutuklu ve Hükümlülerin Koronavirüs Nedeniyle Telefon Hakkı Arttırıldı

Adalet Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında ceza infaz kurumlarında görüşleri iki hafta ertelenmesinin ardından tutuklu ve hükümlülere kapalı ve açık görüş yerine ek telefon hakkı verdi. Düzenlemeyle tutuklu ve hükümlüler, aile bireyleriyle haftada iki kez telefonla görüşebilecek.

Adalet Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda ceza infaz kurumlarında tedbirleri arttırırken, ceza infaz kurumlarında açık ve kapalı görüşlerin koronavirüs nedeniyle iki hafta ertelenmesinin ardından tutuklu ve hükümlülerin dışarıyla olan ilişkilerinin devamının sağlanması amacıyla yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre ceza infaz kurumları ve tutukevlerindeki hükümlü ve tutukluların yakınlarıyla yapacakları telefon görüşmeleri haftada ikiye çıkarıldı. Ayrıca tutuklu ve hükümlülerin ertelenen açık ve kapalı görüş hakları herhangi bir kayba uğramadan ilerleyen süreçlerde kullandırılacak.

Öte yandan ceza infaz kurumlarında açık ve kapalı görüşlerin koronavirüs tedbirleri kapsamında iki hafta ertelenmesinden sonra yaklaşık 40 bin hükümlü ve tutuklu yakınlarıyla telefonla görüştü.

Bilindi gibi Adalet Bakanlığı geçen yıl yayımladığı genelge ile de tutuklu ve hükümlülerin, aile bireyleriyle olan telefonla konuşma iznini, öğrenim gören çocuklarıyla görüşebilmeleri için hafta sonları da yapmalarına imkân vermişti. Söz konusu düzenleme çocukların üstün yararı göz önüne alınarak yapılmıştı. 

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.