İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Görevi Başında Şehit Olan İnfaz ve Koruma Memurlarımız da Asker, Polis Gibi Haklardan Yararlanacak !

BAKANLIK

Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ : Görevi Başında Şehit Olan İnfaz ve Koruma Memurlarımız da Asker, Polis Gibi Haklardan Yararlanacak !

Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ, Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi ve son günlerde çok tartışılan yargı başlıklarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan BOZDAĞ yaptığı konuşmasında, biz infaz ve koruma memurlarının görevi başında şehit edilmesi ile alakalı aşağıdaki ifadelere yer verdi.

"Ceza infaz kurumlarında, biliyorsunuz Bursa'da bizim bir görevlimiz şehit oldu ama Şehit haklarından yararlanamıyordu. Ceza infaz kurumu memurlarını da görevdeyken eğer şehit olurlarsa diğer emniyet gibi, jandarma gibi TSK mensupları gibi aynı kapsama alıyoruz. Bu düzenlemeyle görev başında bir polisimiz, askerimiz şehit düştüğünde ona devletimiz ne imkanlar veriyorsa bizim cezaevindeki infaz ve koruma memurlarımızda görev başında şehit olduğunda, çünkü hepsi hedef onlara da aynı imkanları getiriyoruz. Geçmişte epey şehidimiz var. Burada da ciddi bir sıkıntı var. Şu anda bunu da onlara getirdiğimizi buradan yani yeni olan, farklı olan şeylerden biriside bu." dedi.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.