İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Dış Güvenlik Meclis Genel Kurulunda Görüşülmeye Başlandı !

BAKANLIK

Biz infaz ve Koruma memurlarının yıllardır beklediği cezaevi güvenliğinin askerden alınıp biz infaz ve koruma memurlarına verilmesi ,yıpranma ve özlük haklarımızda düzenlemeler konusu nihayet dün (07/01/2015) tarihi itibariyle Mesclis genel kurulunda görüşülmeye başlandı. Yıpranma konusunda büyük ihtimalle anlaşıldığı görüldü yetişmeyen konuların ise bugün içerisinde görüşülmeye devam edeceğini buradan aktarmak isterim. İnşallah bizler için hayırlı sonuçlar çıkar. Bekleyelim ve görelim...

Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Konya Milletvekili Faruk Bal

İnfaz koruma memurları yıpranma tazminatından yararlanmayı istemektedirler. Jandarması, polisi ve silahlı kuvvetleri ve diğer emniyet güçlerinin dörtte 1 oranında yıpranma tazminatından yararlandığını hepimiz biliyoruz. İnfaz koruma memurları onlar kadar riskli bir işi yaptıklarına göre bu tazminattan yararlanmaları en tabii haklarıdır.

Diğer taraftan, infaz koruma memurları adalet tazminatı oranının yükseltilmesini istemektedirler. Gerçekten alt komisyonda kabul edildiği şekilde yükseltilen tazminat oranlarının Adalet Komisyonunda düşürülmesi bir hayal kırıklığı yaşatmıştır, bu hayal kırıklığının giderilmesini talep etmektedirler. Milliyetçi Hareket Partisi olarak da alt komisyonun kabul ettiği rakamları esas alarak bir önergeyle bu durumun düzeltilmesini talep edeceğiz.

AYTUĞ ATICI (Mersin) 

Sayın Bakan, cezaevinde çalışan personelin sizden bir tek isteği var: "Sayın Bakan eğer bizim yıpranmadığımızı düşünüyorsa bize yıpranma payı vermesin ama çok uzak kaldıysa bir gün bizi ziyarete gelsin, bir baksın, hâlimizi görsün. Eğer yıpranma payını hak ediyorsak bize yıpranma payı versin." diyorlar.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat)

 Evet, ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz koruma memurlarının yıpranma payıyla ilgili kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edildiği zaman tasarıda bununla ilgili bir düzenleme yoktu ancak Adalet Komisyonu tasarının görüşmelerini alt komisyona sevk etti. Alt komisyon görüşmeleri sırasında yıpranma payı tasarıya konuldu. Şu anda tasarıda yıpranma payına ilişkin düzenlemeler var ve infaz koruma memurları bundan sonra yıpranma payından istifade edecektir. Bu bir hakkın teslimidir, gerçekten çok zor bir görevi yapıyorlar, onlar için gerekli bir düzenleme bunun içerisinde yapıldı.

MEHMET ERDOĞAN (Muğla) 

Sayın Bakan, bu ceza infaz koruma memurlarının yıpranma talepleri var. Bu talebin karşılanmasıyla ilgili bu kanunda bir çalışma var mıdır ve bu kanunla birlikte bu da çözülecek mi? Çünkü onlar da en az polisler ve diğer askerî personel kadar ağır şartlarda çalışmasına rağmen onlarda yıpranma şu anda yoktur.

 

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat)

Tabii, bu eleman alımı konusu, beş yıl içerisinde kademeli geçiş olacağı için kademeli geçiş yapacağız; 2016'da başlayacağız, 2015'te bu çerçevede bir alım olmayacak, onu da özellikle ifade etmek isterim. Çünkü bunun yürürlüğünü 2016'da öngörüyoruz, ona göre hazırlıklar olacak. O nedenle öyle olacak.

Bir de yıpranma konusuyla ilgili… Sayın vekilim söyledi, daha önce de cevap verdim. Yıpranma konusu bu tasarının içerisinde var ve maddenin içerisinde var, 20'nci madde içerisinde bu var, bunu getiriyoruz.

Hayırlı olmasını diliyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.