İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Cezaevlerinde Koronavirüs var mı? Bakan Gül'den Son Dakika Açıklaması

BAKANLIK

Cezaevlerinde Koronavirüs var mı? Bakan Gül'den Son Dakika Açıklaması

Gündeme ilişkin son dakika açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde Coronavirüs testi pozitif çıkan kimse olmadığını söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gül, şunları söyledi:

Çok zaruri olmadıkça adliyeye gitmenize gerek yok, yargısal süreçlerle ilgili herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak. Duruşmaları erteleyecek ve süreleri geriye dönük olarak durduracak genel bir düzenleme için çalışıyoruz

Her tedbir büyük bir titizlikle alınmaktadır. Dezenfekte ürünleri ücretsiz şekilde verilmektedir cezaevi yönetimi tarafından tüm tedarikler yapıldı. Dezenformasyonlar, belli operasyon hesaplarının yaptığı hezeyanlardır. Cezaevlerinde pozitif rastlanan hiçbir vaka yoktur.

İNFAZ DÜZENLEMESİ

Daha insani temelde yaklaşan bu düzenlemeler Meclis'in takdiriyle yürürlüğe girecektir. Bu düzenlemede hukuk muhakemesiyle ilgili düzenlemeler söz konusu. Çok önemli değişiklikler söz konusu. Yargının daha hızlı işleyeceği düzenlemeler söz konusu... Yılda 4 milyonun üzerinde açılan davayı doğrudan ilgilendiren bir düzenleme söz konusu...
Elektronik duruşma diyebileceğimiz önemli bir çalışma da söz konusu. Avukatlar, taraflar bürosundan duruşmaya katılabilecek.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.