İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Cezaevlerinde Açık Görüşler Başlıyor... Tarih Belli Oldu.

BAKANLIK

Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL Duyurdu. Cezaevlerinde Açık Görüşler Başlıyor... Tarih Belli Oldu.

Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL, 2022 Yılı Adalet Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde yaptığı konuşmada, hükümlü ve tutuklu ( H/T ) açık görüş ziyaretlerine Bilim Kurulunun tavsiyesi üzerine tekrardan başlama kararı alındığını aşağıdaki ifadelerde duyurdu. Bilindiği üzere Covid19 salgını ile birlikte Nisan 2020 tarihinden itibaren ( H/T ) açık görüş ziyaretlerine ara verilmişti.

" Kovid-19 salgını nedeniyle cezaevindeki açık görüşlere ara verildiğini hatırlatan Bakan Gül, görüşlerin 1 Aralık'tan itibaren başlayacağını söyledi. Salgın sürecinde Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda düzenlemeler yapıldığını belirten Bakan Gül, şunları kaydetti:

"Bilim Kurulu, maske, mesafe ve hijyen tedbirlere riayet edilerek açık görüşlerin başlatılabileceğine karar verdi. Bu doğrultuda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüze 'Mümkün olan en kısa zamanda açık görüşleri yapalım' dedik. Arkadaşlarımız çalışmalarını yaptı. 1 Aralık Çarşamba gününden itibaren açık görüşler tekrar başlayacak. İki kapalı görüşe ilave ayda bir açık görüş yapılmasına ilişkin gerekli planlamaları da başlattık. Açık görüşleri Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde uzun bir aradan sonra yapacağız."

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.