İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Adalet Bakanı GÜL: 3500 İnfaz ve Koruma Personeli Alacağız !

BAKANLIK

Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL: 3500 İnfaz ve Koruma Personeli Alacağız !

TBMM'nin 04/10/2017 tarihli oturumunda gerçekleşen konuşmalardan tutanaklara yansıyan , Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit GÜL'ün bazı milletvekillerinin İnfaz ve Koruma Memurlarıyla alakalı sorularına aşağıdaki şekliyle cevaplar vermiştir. takipçilerimizin bilgisine sunulur.

 

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER (CHP Adana) - Sayın Bakan, infaz koruma memurlarına verilen ve yıpranma payı olarak bilinen fiilî hizmet zammı geçmiş dönemi de kapsamalı, infaz koruma memurlarının görevde bulundukları süreler de göz önüne alınarak yeni bir düzenleme yapılmalıdır.

MAHMUT TANAL (CHP İstanbul) - Sayın Bakanım, bu cezaevlerinde bulunan infaz koruma memurları fazla mesai yapıyorlar ücret alamıyor, bayramlarda çalışıyorlar ücret verilmiyor ve burada maaşları yaptığı işe göre orantılı değil, rotasyonları yok, yıpranma payları yok, sürekli mahkûm ve tutuklularla bir arada oldukları için ciddi ciddi tehditler alıyor, bu anlamda sıkıntılar yaşıyorlar, lojman sorunları var. İnfaz koruma memurlarının bu özlük hakları ne zaman düzeltilecektir?

 

ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL (AKP Gaziantep) - Malumunuz, yakın zamanda sonuçlarını açıklayacağımız, 15 Eylülde mülakatları biten, yine hâkim savcı alımı var. 2.750 hâkim savcı alımı konusunda da mülakat sonuçları, sınav sonuçları açıklanacak. Dolayısıyla, hâkim savcı ihtiyacını çok ciddi anlamda, yeterli bir şekilde karşılamış olacağız. Ama şunu da ifade etmek isterim: Nicelikten ziyade nitelik itibarıyla da biz, hâkim, savcı alımları artık yeterli hâle geldikten sonra Avrupa'da kişi başına düşen hâkim, savcı sayısına ulaşmış olacağız inşallah ama bunu yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki sene eğitim seferberliğiyle talebe bağlı kalmaksızın bütün hâkim, savcılarımızı akademide hizmet içi eğitim seminerlerinde eğitime tabi tutacağız.

 

Nitelik, kaliteyi artırmak üzere not sistemine geçtik. Hepimizin takip ettiği, özellikle FETÖ terör örgütünün yargıdaki nüfuzu ve ortaya koymuş olduğu, sergilediği hukuk dışı tutumları sebebiyle yapılamayan teftişler yedi yıl sonra, yaklaşık üç hafta önce başlamıştır, şu an adliyelerimiz teftiş edilmektedir.

 

Personelle ilgili konuda da zabıt kâtibi itibarıyla yakında, birkaç gün içerisinde ilana çıkacağız, çalışmalarını nihayete erdirdiğimiz 2.500 adliye çalışanı alacağız, 3.500 ceza tevkifevi (CTE) personeli, infaz koruma personeli alacağız.


Diğer konuyla ilgili olarak da infaz koruma memurlarının özlük haklarıyla ilgili 694 sayılı KHK'yla infaz koruma memurlarına yıpranma hakkı verilmiş. Bu, elli yıldır infaz koruma memurlarının beklediği bir müjdedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımızın talimatları, gayretleri sebebiyle infaz koruma memurları bütün aileleriyle beraber Hükûmetimize teşekkür eder, "Altmış yıllık rüya da gerçekleşti, bir hayal daha gerçekleşti." diye hepimize…" demiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.