Öncelikle kendimin silaha ( Tabanca - Tüfek - Bıçak vs. ) karşı olduğumu ve bu vb ürünleri almayı düşünmediğimi de belirterek başlamak istiyorum yazıma. Yazının amacı başlıktan da anlaşılacağı üzere son zamanlarda malumunuz Ceza İnfaz Kurumu personeli için silah alma konusundaki sıkıntıların çözüme kavuşmasıyla birlikte personel arkadaşlarımız silah nasıl alınırı ve detaylarını sorgulamaya başlamıştı. Bende konuyla alakalı silah alan arkadaşlarımdan ya da konuyu araştıran arkadaşlarımdan diyebilirim yardım almaya karar verdim ve sağolsun Bekir arkadaşımız bunları yazıya döktü ve bende görsel, metinsel derlemesini yaparak siz takipçilerimizin beğenisine sundum. Sözü daha fazla uzatmadan yazımıza geçelim isterseniz keyifli okumalar.
HEYET RAPORU İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR ?
ilk başta bize gerekli olan evrakları yazalım
Kimlik Fotokopisi Adli Sicil Kaydı Askerlik Durum BelgesiBu belgelerle birlikte tam teşekküllü bir hastaneye gidilerek 373 TL harcı hastane veznesine yatırdıktan sonra belirlenen polikliniklere gidilerek muayene olduktan sonra rapor heyete sunulUyor. Rapor sonucunu E- Devlet üzerinden alabiliyorsunuz.
Rapor ücretinin verilmediğine dair gelen sorular üzerine güncelleme yapma gereği duydum ve konuyla alakalı yaptığım araştırma sonucunda Sağlık Bakanlığı - Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüğüne bağlı Finansal Analiz ve Faturalandırma Daire Başkanlığının ücretler hakkındaki 22/10/2019 tarihinde yayınladığı linkini de verdiğim Silah Ruhsatı Rapor Ücreti konulu yazısını okumanızı tavsiye ederim. Bundan sonrada başkanlık olarak yeni bir güncelleme gelmemiş bilginiz olsun istedim.
Raporda dikkatimizi çeken 567 adet sorudan oluşan psikoloji testi idi. Sonrasında Sosyal Hizmetler Uzmanı karşında verilen bir mülakat şeklinde geçen bir süreç.
TAŞIMA RUHSATI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR ?
Rapor işlemi tamamlandıktan sonra ( Köyler için İl jandarma , Merkez için Emniyet Müdürlükleri ) Silah Edinme Birimine başvurulacaktır. Başvuru esnasında istenilen belgeler. Biz Emniyet Müdürlüğüne başvuru yaptığımız için onu yazıyorum.
Kurumda çalıştığına dair görev belgesi ( Islak imzalı ve kaşeli ) Heyet Raporu 2 Adet biyometrik fotoğraf ( CD Üzerine yazılmış şekilde ) Kurum kimlik fotokopisi İkametgah evrağı Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı - Ziraat Bankası hesabına 60 TL yatırılarak dekontuBaşvurular yoğunluğa bağlı olarak gecikmeli olabiliyor bilginiz olsun. Emniyet Müdürlüğündeki işlem tamamlandıktan sonra size verilecek olan Silah Satın Alma belgesi ile birlikte Makina Kimya Endüstrisi ( MKE ) ' den randevu alınacak. Belge çıkmadan randevu almayınız belgede gecikme yaşanabiliyor.
Randevu saatinden önce MKE'de olunsa da bir önem arz etmiyor içeri alım yapılıyor Girişte kimlik kontrolü yapıldıktan sonra Silah Satış Birimine gidilip silahları görme ve inceleme işlemi yapılıyor sonrasında beğendiğiniz silahın evrağının arkasına işletilip ücret ödemesi yapılarak faturası teslim alınıyor.Ücreti Nakit ya da Kredi Kartı ile ödeyebiliyorsunuz.Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra Ambar bölümüne gidilerek faturadaki seri numarası ile birlikte silahınızı teslim alabiliyorsunuz.
Silah aksesuarı almak istiyorum diyorsanızda MKE'nin karşısında bulunan bayilerden aksesuar temin edebilirisniz.
Not : Vekalet ile silah alamıyorsunuz bizzat kendinizin gidip alması gerekiyor bunuda belirtmek isterim.
Yazımız buradan son bulmuş olup sıkılmadan okuyan takipçilerimize teşekkür ederiz.
Ayrıca yazının hazırlanması aşamasında yardımcı olan İnfaz ve Koruma Memuru Bekir METE arkadaşımıza teşekkürlerimle.
Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et
Facebook Grubumuza Buradan Katıl
İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et
Telegram Grubumuza Buradan Katıl
Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol