Adana (Kürkçüler) E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Yangın !

Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ( Kürkçüler ), Çocuk mahkumlar tarafından yataklar yakılarak çıkartılan yangında, banyoya sığınan 6 çocuğu, kısa sürede olay yerine gelen infaz ve koruma memurları hayatlarını tehlikeye atarak kurtardı. Yangında 6 çocuk mahkum ile 5 infaz ve koruma memuru dumandan zehirlendi. Zehirlenen 11 kişi, cezaevinde görevli sağlık memurlarının ilk müdahalesinen ardından, kısa sürede olay yerine gelen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan çocuk mahkumlardan 3'ünün yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdüğü, durumu iyi olan 3 infaz ve koruma memurunun da taburcu edildiği belirtildi.

 

Hastane çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Bir koğuşta 6 hükümlü ve tutuklu kalıyor. Bunlar bir yangın çıkartıyorlar. Bunun üzerine 5 kamu görevlimiz de müdahale ediyor. Şu an 11 yaralımız var. Bunların hepsi dumandan zehirlenme. Hükümlü ve tutuklulardan 3'ünün durumu biraz ağır. Kamu görevlilerimizin durumu iyi" dedi.

 

Bu talihsiz ve üzücü olay sonucunda yaralanan H/T'lara ve Personel arkadaşlarımıza acil şifalar diler bundan sonrası için ise bu vb. üzücü olayların vuku bulmamasını temenni ederiz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.